Намирате се в: Начало Новини Областният управител откри изложбата „Балканската война – един различен поглед“
Областният управител откри изложбата „Балканската война – един различен поглед“

Официални гости на събитието бяха г-жа Румяна Атанасова – заместник председател на Държавна агенция „Архиви”, г-жа Илияна Паскова – главен директор на Главна дирекция „Архивна политика” и г-н Николай Стоименов – директор на Дирекция „Регионален държавен архив” – София. На изложбата присъстваха директори на културни институции, ръководители на териториални структури на министерства и ведомства в областта, граждани.

„В навечерието на отбелязването на 100 г. от Балканската война, ние предлагаме на вашето внимание една изложба, в която са подредени архивни снимки и документи, запечатали моменти от това значимо събитие, което променя историята на България. Желанието и усилията на екипа бе да представим участието и приноса на жителите от нашата област”, заяви при откриването инж. Иво Петров.

г-жа Румяна Атанасова – заместник председател на Държавна агенция „Архиви” поздрави организаторите за професионално подготвената изложба и сподели, че тя е съществена част от общия пъзел  инициативи и чествания в национален план, посветени на историческите събития от преди 100 г.

Изложбата ще остане в Областна администрация до края на месец октомври, след което ще бъде експонирана в постоянната изложбена зала на отдел „Държавен архив” в Перник.