Намирате се в: Начало Новини Ръководителите на териториални структури в областта се запознаха с отворени програми към АХУ и МТСП
Ръководителите на териториални структури в областта се запознаха с отворени програми към АХУ и МТСП

Госпожа Мила Вукова представи програмата “Обичаен работодател”, насочена към осигуряване на подходящи условия на труд за хора с увреждания в държавните институции. Тя посочи ОА Перник като добър пример за институция, която  кандидатства по тази програма и спечели проект за „Повече възможности за служителите й с увреждания чрез приспособяване и оборудване на работните им места”. Положителният ефект от реализираните дейности е по посока  приспособяване и оборудване на две работни помещения, съобразени с индивидуалните потребности на служителите. Сменена бе дограмата, монтирани бяха климатици, работните помещения са оборудвани с компютри и копирна техника, осигурени са ергономични столове и офис – оборудване.

Госпожа Мила Вукова запозна ръководителите на структури в областта и с другите програми, предоставени от “Агенцията за хора с увреждания”.

Госпожа Бойка Александрова  представи полезна информация за програмите “Ново начало”, “Подкрепа за заетост” , “Развитие”, “Старт в кариерата” и “Старт в администрацията”.