Намирате се в: Начало Новини Областният управител представи предстоящи инициативи на администрацията на пресконференция днес
Областният управител представи предстоящи инициативи на администрацията на пресконференция днес

Инж. Иво Петров информира представителите на медиите за провеждането на втората тематична среща на Областния Координационен механизъм по институционализация – гр. Перник. Събитието ще се състои на 04.12.2012г., от 13.00 часа, в заседателната зала на ОА – Перник и ще бъде официално открито от областния управител в качеството му на председател на Областния Координационен механизъм.

Работната среща е по проект „Стратегическа деинституционализация и реформиране на грижата за деца от 0 до 3 години”  на  благотворителната организация „Надежда и домове за децата”, която подкрепя и надгражда проект „Посока: семейство” на Министерството на здравеопазването.

Обявени бяха още предстоящи събития и заседания на областни съвети и комисии. На 05.12.2012 г. от 13.30 ч., в заседателната зала на ОА-Перник ще се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие на Югозападен регион.  На 06.12.2012 г. от 11.30 ч. в ОА – Перник се организира обществено представяне и обсъждане на областната стратегия за развитието на ученето през целия живот (2013 – 2020 г.).