Намирате се в: Начало Новини С концерта „Дух и традиции в ритми от Граово” Перник тържествено отбеляза 5 години България в ЕС
С концерта „Дух и традиции в ритми от Граово” Перник тържествено отбеляза 5 години България в ЕС

Под патронажа на областния управител инж. Иво Петров на 06.12.2012 г., от 17.30 ч. в театралния салон „Георги Русев” в Перник се проведе Големият празничен концерт под надслов „ Дух и традиции в ритми от Граово”.

В него участваха изявени читалищни формации и изпълнители.  Поканата на областния управител, да бъдат специални гости–участници в тържествения концерт, на драго сърце приеха живото човешко съкровище – баба Лида от Брезник, която заедно със своя внук представиха словесен фолклор от Граовско, както и легендарната Здравка Трънска. Своя празничен поздрав към присъстващите на събитието отправи и известния певец Георги Гьолски.

Инициативата за провеждането на Седмица „Европа – България“ е част от Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз, която се реализира от Министерски съвет и се организира съвместно със Съюза на народните читалища в цялата страна.

koncert

koncert