Намирате се в: Начало Новини Областният управител отличи с почетен знак и грамота младия IT – специалист от Перник Борис Христов
Областният управител отличи с почетен знак и грамота младия IT – специалист от Перник Борис Христов
23 г. Борис Райчов Христов е студент в четвърти курс на Нов български университет, специалност „Информатика”. Интересите са му свързани с администриране на база данни, както в академичен, така и в професионален план.

Перничанинът е част от екипа на Hewlett – Packard за България.  Той е сертифициран ITIL – професионалист за мениджмънт в сферата на IT – услугите. Носител е на престижните титли „Microsoft Certified IT Professinal” и “Microsoft Certified Trainer”. Участник в едни от най-големите конференции и събития като гост – лектор с различни технически теми и такива в сферата на „преносимите умения”.

Преподава и обучава студенти в Нов български университет и СУ и както сам споделя, преподаването е неговата страст. Отличен е и за „Студент на годината 2012” в категорията „Природни, математически и информационни науки”. Син е на известния пернишки диригент Райчо Христов.

„В България има недостиг на качествени преподаватели в областта на информационните технологии. Младото поколение е родено с интернет и не може да му се преподава с книга”, заяви на срещата си с областния управител Борис Христов.