Намирате се в: Начало Новини Областният управител Иво Петров взе участие в извънредното заседание на общинския съвет в Радомир
Областният управител Иво Петров взе участие в извънредното заседание на общинския съвет в Радомир
Кметът на община Радомир Красимир Борисов изказа своята благодарност към областния управител Иво Петров за това, че е приел присърце проблема на болницата и че е помогнал за разблокирването на някои сметки на здравното заведение.

В своето изказване областният управител призова общинските съветници да вземат най-правилното решение за състоянието на лечебното заведение. С гласуването за отпускане на кредитна линия от 150 хил. лв. ще се реши проблема на болницата частично до края на годината. Персоналът ще получи своите заплати и дължими възнаграждения, но това ще натежи още повече на финансовото състояние на общината, обясни Иво Петров. Становището на общинските съветници не решава наболелия проблем, а само го отлага във времето, защото натрупаните задължения през годините, остават да тежат на здравното заведение.

„Истински вярвам, че с реализирането на здравната реформа след нова година, ще бъде взето решение за всички общински болници, които са в подобно състояние” – каза Иво Петров.