Намирате се в: Начало Новини
От региона
Подготовката за предстоящите абитуриентски балове бе обсъдена на среща към Oбластната комисия по безопасност на движението

IMG 0569Организация на опазване на обществения ред, сигурността и безопасността на движение по време на абитуриентските балове бе създадена на проведена работна среща. Провеждането й бе насрочено на последното заседание на Областната комисия по безопасност на движение по пътищата.

Основният акцент по време на дискусията бе набелязване на мерки за организацията за безопасно и сигурно движение по пътищата, осъществяване на пътния контрол с цел недопускане на инциденти при организираното придвижване на абитуриентите. Колоните от празнуващи абитуриенти ще бъдат видеозаснемани по време на организираното пътуване.На водачите на автомобили, извършили нарушения, ще бъдат налагани санкции съгласно Закона за движение по пътищата.

продължава>
 
Областният управител свика спешна среща във връзка със зачестилите нападения над медицински екипи

IMG 0550Областният управител свика спешна среща във връзка със зачестилите нападения над медицински екипи на територията на област Перник.

Повод за свикването й са зачестилите нападения над медицински екипи на територията на област Перник.

В нея взеха участие - директора на ЦСМП Перник,представители на филиалите на Спешна помощ от областта, ОД на МВР Перник и кметовете на всички общини.

„Цел на днешната ни среща е поемането на ясен ангажимент и вземането на ефективни превантивни мерки за гарантиране сигурността на екипите на Спешна помощ в района. С общите ни усилия, както на институциите, така и на гражданите, трябва да осигурявам спокойствие при изпълнението на служебните задължения на медицинските служители“, заяви д-р Александров.

По време на дискусията бе взето решение да бъде установена бърза директна връзка между екипите на спешна помощ и МВР. Това ще стане възможно след възстановяването на радиостанциите в линейките. Присъстващите обсъдиха и възможностите за въвеждане в експлоатация и на „паник бутони“, които да бъдат използвани при опасност от лекарите.

 
359 деца, лишени от родителски грижи получиха пакети с дрехи и лакомства от областния управител

IMG 0509Близо 400 деца, лишени от родителски грижи получиха пакети с дрехи и лакомства от областния управител.

Благотворителната акция по инициатива на д-р Александров се проведе съвместно с пернишката фирма производител на царевични и пшенични пръчици “Зайо Байо” – „Сани- Конс Тодорови с-ие” СД – България. Дрехите предоставени на всяко дете са осигурени от Агенция митници .

Целта на акцията е да бъдат подпомогнати и зарадвани с подаръци деца сираци и такива в неравностойно положение. Всеки малчуган получи спортен комплект, фанелки, зрънчо и пособия за училище.

"За първа година организираме акция от такъв тип и смятаме занапред да се превърне в традиция.

продължава>
 
Поздравителен адрес за 9 май - Ден на Европа и Ден на победата

IMG 20160112 16091722

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК,
Имам удоволствието да ви поздравя по случай 9 май - Ден на Европа и Ден на победата над фашизма във Втората световна война!

Този ден е голям празник за България, не само защото ние сме част от Европейския съюз, но и защото страната ни е дала своя голям принос в победата срещу хитлерофашизма.

Почит и благодарност към ветeраните от Втората световна война и загиналите за освобождението на Европа!

Този ден символизира и човешкия стремеж към мир и просперитет, и насърчава единството между европейците. Затова, желая на всички нас да бъдем по-амбициозни, по-смели, по-солидарни, по-единни и да продължим сътрудничеството между народите в Европа.

Честит празник!

 

 
Поздравителен адрес за Деня на храбростта и празник на Българската армия от областния управител

IMG 0134Уважаеми военнослужещи, ветерани от войните и граждани на област Перник,

Имам удоволствието да Ви поздравя по повод 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия и християнския празник Гергьовден!

На този ден ние почитаме името на светеца-великомъченик, защото той е олицетворение на храброст и покровител на силните и смелите. Свеждаме глави в знак на дълбока признателност към многобройните, знайни и незнайни войни, пожертвали се в името на Отечеството.

Усложнената военна обстановка в световен мащаб през последните години изисква българските военнослужещи достойно и с национално самочувствие да участват активно и в запазването и поддържането на мира зад пределите на нашата родина. Водени от завета на предците ни, те следват примера им и отстояват честта на пагона.

Нека благодарим на тези смели и храбри мъже и жени, които всекидневно и отговорно изпълняват своя дълг към Родината!

Бъдете здрави и уверени в значимостта на житейския избор, който сте направили!

Честит празник!

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 3 от 189