Намирате се в: Начало Новини
От региона
Замяна на издаваните депозитарни разписки с удостоверение за притежавани финансови инструменти

thumb 183x118 pictureНа заседание на Съвета на директорите на „Централен депозитар“ АД /ЦДАД/ във връзка с преминаване изцяло на работа към нова информационна система, е взето Решение за преустановяване издаването на депозитарни разписки. Документът, който ще замести издаваните до 29.02.2016 г. разписки, ще е във формат А4 и ще се нарича „Удостоверение за притежавани финансови инструменти“/УПФИ/. Удостоверението ще се издава от Централен депозитар АД с електронен подпис, като неотменен реквизит.

За справки и допълнителна информация, относно УПФИ следва да обръщате към „Централен депозитар“ АД на адрес: гр. София 1000,ул. “Три уши“ №6 или на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

 
Поздравителен адрес за Великден от областния управител д-р Александър Александров

ЧеститоIMG 20160112 16091722 Възкресение Христово!

Това е празник не само на възкресението на Христос, но и символ на нашата вяра в по-добрите времена, на нашата надежда в любовта към ближния и желанието ни доброто да се разпростре над света.

Когато казваме нашите пожелания за Великден ние носим доброта и надежда в себе си.

В навечерието на най-светлияхристиянски празник – Възкресение Христово, приемете моите най- искрени пожелания за  здраве, благодат и доброта за Вас и Вашите семейства!

Нека запалените свещи във Великденската нощ озарят всеки дом и осветят душите и сърцата ни.

Весели Великденски празници!

 
Проведе се първото редовно заседание за 2016 г. на Областен съвет за развитие

IMG 0415В качеството си на председател д- р Александър Александров откри първото за годината заседание на Областния съвет за развитие на област Перник. То се състоя в малкия салон на ОК “Дворец на културата”. На него бяха представени годишните доклади за изпълнението на Общинските планове за развитие за 2015 г., както и Инвестиционната програма на общините за 2016 г. Те бяха докладвани от кметовете на общините в областта. На срещата присъстваха и председателите на Общинските съвети,както и на СРС Подкрепа, РКС на КНСБ, Пернишка Търговско-промишлена палата и КРИБ - Перник.

Разгледани бяха и промените в Закона за защита при бедствия и Правилника за организацията и дейността на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

продължава>
 
Областна администрация бе домакин на отбелязване на 140-годишнината от Априлското въстание

IMG 0376Под мотото „Априлската епопея” учениците от ПМГ „Христо Смирненски” по различен начин отдадоха своята почит към героите , загинали в априлската епопея. Те отбелязаха едно от най-необикновенните и героични събития в многовековната история на България. Юбилейната годишната за Априлското въстание е спомен за Апостола и Раковски, Ботев и Каравелов, Бенковски и Волов. Титани в нашата история, но и за хилядите незнайни герои претворили идеите им и жертвали живота си.

Тържеството се проведе в залата на Областна администрация Перник, а домакин беше областният управител д-р Александър Александров. Гост на тържеството на учениците беше и Председателят на Общинския съвет Иво Савов.

продължава>
 
Областният управител проведе изнесени приемни дни и в общините Радомир, Земен и Ковачевци

IMG 20160425 101000Продължава провеждането на изнесените приемни на областния управител в общинските центрове на територията на област Перник. Д-р Александър Александров се срещна с жители на общините Радомир, Земен и Ковачевци.

Записалите се в община Радомир запознаха д-р Александров с необходимостта от извършване на ремонтни дейности и изграждане на нова пътната инфраструктура на територията на града, както и в цялата община. Областният управител изрази своята готовност, след представяне на писмени сведения, да запознае кмета на общината и при възможност да бъдат предприети необходимите действия.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 4 от 189