Намирате се в: Начало Новини
От региона
Областна администрация организира среща на животновъдите от областта с представители на ОД на МВР

IMG 0131Областна администрация Перник и областна дирекция „Земеделие” огранизираха среща на животновъдите от област Перник с представители на ОД на МВР Перник.

На срещата присъстваха заместник областният управител Валентин Димитров, председателят на Общински съвет Перник Иво Савов, директорът на ОД на МВР Перник старши комисар Валентин Бучински, началникът на отдел Охранителна полиция комисар Васил Василев, началниците на Районни управления Полиция при ОД на МВР Перник и директорът на ОД „Земеделие” Анна Цветкова.

Пред тях животновъдите поставиха въпроса за зачестяващите кражби на животни (агнета) с наближаващите великденски празници – практика позната на Полицията и от минали години.

продължава>
 
Гражданите, ползващи административни услуги в Областна администрация Перник , ще могат да заплащат дължимите такси чрез ПОС устройство

pos 2От месец април гражданите, ползващи административни услуги в Областна администрация Перник , ще могат да заплащат дължимите такси на място.

Плащането ще се извършва чрез ПОС терминал.

Устройството е предназначено за безкасови плащания, извършвани с банкови дебитни или кредитни карти. Лицата, използващи устройството, не дължат допълнителни такси или комисионни.

С въвеждането на плащанията с ПОС терминал, Облатна админстрация Перник се стреми да улесни максимално потребителите на предлаганите услуги, предлагайки им съвременни методи на обслужване.

 
Областният управител и заместник-министърът на МОСВ проведоха работна среща за оптимизиране изпълнението на дейностите по управление на отпадъците в областта

IMG 0119По инициатива на областния управител на област Перник, във връзка с отговорностите му за прилагане държавната политика по опазване на околната среда се проведе работна среща с цел оптимизиране изпълнението на дейностите по управление на отпадъците. В срещата взеха участие кметове на общини и експерти от МОСВ и РИОСВ-Перник, управителя на ДЗЗД „ Регионално депо – Перник 2015“ – оператор на Регионалното депо за неопасни отпадъци.

Дискусията беше водена от д-р Александър Александров. Сред официалните гости на срещата бяха Красимир Живков, заместник-министър на околната среда и водите, Светлана Божкова, началник отдел „Битови, биоразградими и строителни отпадъци” към МОСВ, Пламен Ангелов, директор на РИОСВ-Перник.

продължава>
 
Заседание на Съвет антикорупция

IMG 0099На проведено редовно заседание на Областния обществен съвет за противодействие на корупцията и организираната престъпност бе приет план за работата на съвета през настоящата 2016 г.

На заседанието приситваха представители на общините и общинските съвети на територията на област Перник, РИОСВ, РЗОК, РЗИ, НАП – офис Перник, ОД „Земеделие” – Перник и др.

Част от мерките на плана са свързани с анализ на съществуващите корупционни рискове и практики в администрациите, с цел ограничаване на предпоставките за корупция;

продължава>
 
Общинските планове за действие за подкрепа на интеграционните политики бяха представени на заседание на ОССЕИВ

IMG 0087Проведе се първото за 2016 г. заседание на Областен съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси.

На срещата, председателствана от д-р Александър Александров, присъстваха представители на общините от областта, директорът на Региоонална дирекция „Социално подпомагане” Ивайла Касърова, началникът на Регионалния инспекторат по образование Ваня Коконова, директорът на РЗОК д-р Магдалена Христова и териториални структури имащи отношение по темата.

Те представиха предстоящите дейности по общинските планове за действие за подкрепа на интеграционните политики.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 7 от 189