Намирате се в: Начало Новини
От региона
Областният управител поздрави перничани за Националния празник на Република България - 3 март

IMG 20160303 145305С празнично шествие от пл. „Св. Иван Рилски” до ОК „Дворец на културата” бе дадено началото на честването на Националния празник на Република България – 3 март. След шествието ритуално бе издигнат националния флаг.

„В историята на България има една дата – 3 март. Тя е синоним на святата дума Свобода.Тази дума векове наред е раждала герои, мъченици и будители, които със слово и меч са творили историята и със златни букви са изписвали категоричната воля на поробените – Свобода или смърт. И Свободата е идвала със смелостта на велики личности, с апостолското дело на Дякона, с бунтовните стихове на Ботев, с кръвта на априлци, с безстрашието на опълченци. Скъпи перничани, искам да ви благодаря, че уважихте днешната дата и дойдохте тук, за да си припомним заедно, че Трети март събира в едно, както вековното ни страдание, така и силата на българския дух и героизъм.

продължава>
 
Предстои контролирано изпускане на язовир "Студена"

IMG 20151118 1008092

Във връзка с извършването на контролна дейност върху язовирите от област Перник, областният управител д-р Александър уведомява, че от 2 март ВиК Перник започва контролирано изпускане на язовир „Студена”.

Предприемането на действията е във връзка с разпоредбите на чл. 142 от Закона за водите. Изпусканото водно количество ще бъде от 2 куб.м./сек. до 10 куб.м./сек. и ще продължи до достигане на достатъчен свободен обем във водоема.

 
Областна администрация домакин на благотворителна кауза в помощ на абитуриенти в неравностойно положение

IMG 20160229 170927В зала "Атриум" на Областна администрация Перник бе даден старт на благотворителната кампанията „Ако си дал - не си живял напразно“. Инициативата е на модна къща "Бюти ейнджълс" и се осъществява със съдействието на областния управител д-р Александър Александров и под патронажа на народния представител Ирена Соколова.

Целта на каузата е сбъдване на мечтата за незабравим абитуриентски празник на младежи в неравностойно положение. Тя е национална и се организира за втора поредна година, като нейна основна цел е сбъдване на мечтата за незабравим абитуриентски празник на младежи в неравностойно положение, чрез даряване на тоалети, които да бъдат дадени на завършващите.

продължава>
 
Областният управител връчи 5 награди от юбилейното издание на фестивала СУРВА

IMG 20160301 163023Най-добрите групи, носителите на индивидуални награди, пазителите на традициите оценени от журито на Международния фестивал Сурва 2016 получиха наградите си на официална церемония. Призовете на областният управител д-р Александър Александров бяха връчени лично от него на сурвакарските групи на селата Драгичево, Садовик, Берендем Чепино и Прибой.

Кметът Вяра Церовска, зам.кметовете Севделина Ковачева, Владислав Караилиев и Денислав Захариев, също раздадоха награди на отличените в различните категории на фестивала. Изпълняващата длъжността директор на Регионалния исторически музей Венцислава Крумова награди носителите на отличията на музея.

Заместник областният управител Илинка Никифорова награди, със специално изработени плакети, сурвакарските групи от селата Черна гора, Ракиловци, Гигинци, Беренде и Стефаново. Отличителни грамоти за „Атрактивна маска” получиха Адриан Боянов, Деян Иванов, Димитър Лозанов от сурвакарската група на село Стефаново.

 
Проведе се редовно заседание на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район

image efac057e1f76615ac05b140ca266100fc960f17a3a55028a22e70c9fcaa02996 V

Проведе се редовно заседание на Регионален съвет за развитие на Югозападен район, член на който е областният управител д-р Александър Александров. Членове на съвета от област Перник са и кметовете на общините Перник и Радомир - Вяра Церовска и Пламен Алексиев.

На първото заседание председателствано от областния управител на област Кюстендил, присъстващите докладваха за изпълнението на взетите решения от предходното заседание.

Д-р Александров и Бисер Михайлов -областен управител на област Благоевград, бяха определени за представители на РСР на ЮЗР в Управляващия комитет по проект „Разработване на интегрирана транспортна стратегия в периода до 2030 г.” към Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 9 от 189