Намирате се в: Начало Новини
От региона
Областният управител присъства на общоградското поклонение пред паметника на Васил Левски

IMG 20160219 111307На днешната дата България отдава своята заслужена почит пред Васил Левски. Тази година се навършват 143 от неговата трагична гибел.

На общоградското поклонение пред паметника на Левски в центъра на Перник присъстваха областният управител д-р Александър Александров, кметът Вяра Церовска, народният представител Ирена Соколова, заместник областният управител Валентин Димитров зам.кметове, съветници, представители на политически партии и десетки граждани. Деца от четвърти клас на 12-то основно училище "Васил Левски" изнесоха рецитал за Апостола на свободата.

Преди да поднесът венци и цветя, областният управител и кметът на община Перник сведоха глави в знак на признателност към делото на Апостола на отслужен молебен в храм „ Св. Иван Рилски”.

продължава>
 
Проведе се първото редовно заседание на Областния съвет по сигурност за 2016 година

IMG 20160217 140437Проведе се първото редовно заседание на Областния съвет по сигурност за 2016 година.

Заседанията на Областния съвет по сигурност се провеждат два пъти годишно и при необходимост. В него са включени всички териториални звена свързани със сигурността на населението и обезпечаването на населението във военно време. Такива структури са Областна дирекция на МВР, Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Териториаолна дирекция „Национална сигурност”, Окръжна прокуратура, Окръжен съд, Областен военен отдел, Регионална здравна инспекция, Български червен кръст, ЧЕЗ, ВиК и други, определени със Заповед на областния управител.

Заседанието, ръководено от областния управител д-р Александър Александров, премина по утвърдения дневен ред и при наличие на необходимия кворум.

продължава>
 
Областният управител се срещна с ръководството на ЧЕЗ

index2Областният управител д-р Александър Александров се срещна с регионалния мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал, кметове и заместник-кметове на всички общини от областта.

Това е първата от поредица срещи на ръководството на ЧЕЗ с представители на местните власти в Западна България, целящи по-близка и точна връзка с управляващите на териториите, които обслужват.

„Радвам се, че продължаваме да поддържаме активна и диалогична комуникация с представителите на ЧЕЗ. По този начин заедно осигуряваме най-доброто за населението на нашата област” каза д-р Александров.

На срещата бяха обсъдени дейността на дружествата в България и възможностите за подобряване на качеството на услугите, предоставяни от тях. Крал запозна присъстващите с плановете и приоритетите на компанията през 2016 г.

продължава>
 
Национален конкурс за произведение по мисъл на Елиас Канети

Елиас„Познание, което не си се осмелил да имаш” - тази мисъл на Елиас Канети е мотото на тазгодишния конкурс за ученически творби, организиран под патронажа на областния управител на Русе – Стефко Бурджиев.

През 2016 г. продължава ползотворното сътрудничество между Международното дружество „Елиас Канети” и Областна администрация Русе. Основната част от съвместните им инициативи и мероприятия, е свързана с името на бележития гражданин на Русе, който с творчеството си създава топоса на България като родина в немскоезичната литература.

продължава>
 
Държавна агенция по метрологичен и технически надзор удостои с почетен плакет областния управител

IMG 20160209 142201

През изминалия месец като част от есенно-зимните проверки на язовирите на територията на област Перник, областният управител, инспектира лично състоянието на 2/3 от тях. Той се увери в изпълнението на направените предписания през предишния период на превантивни проверки.

Във връзка с извършването на контролната дейност и ревизирането на язовирите в област Перник бе осъществен контакт между Областна администрация Перник и Държавна агенция за метрологичен и технически надзор.

Една от основните дейности на ДАМТН е извършване на повторни контролни обследвания на водоемите в страната и установяване на състоянието на техническите им съоръжения.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 10 от 189