Намирате се в: Начало Новини
От региона
Заместник областният управител откри изложба - живопис в галерия "Атриум"

IMG 0845След последната си юбилейна изложба на ул.”Шипка” 6, художникът Богомил Благоев показва на публиката своите произведения в галерия „Атриум” на Областна администрация Перник.

Изложбата „Импресия” бе открита от заместник областният управител Валентин Димитров, които изрази радостта си, че именно в галерията на Областна администрация Перник са представени творбите на талантливия художник и му.

„Творчество на Богомил Благоев е признато, както у нас, така и по света. От днес и ценителите на изкуството от област Перник ще имат възможността да видят отблизо неговите творби, а колекционерите да се сдобият с неповторимите му шедьоври. Знам, че той е научил мнозина млади таланти да изразяват себе си чрез четката и му пожелавам още дълги години да продължи със същия ентусиазъм да предава своите умения и страст към изкуството на своите ученици” каза още Валентин Димитров.

продължава>
 
Областният управител официален гост на тържественото стартиране на първото Детско полицейско управление

IMG 0686Областният управител д-р Александър Александров бе гост на тържествена церемония, с която бе дадено начало на първото Детско полицейско управлениев  СОУРИЧЕ „Д-р Петър Берон" в Перник.

Програмата е инициатива на Министерство на вътрешните работи, а партньори са министерствата на образованието и науката, на младежта и спорта, и на правосъдието. В рамките на две години в 192 училища в странатаще бъдат обхванати 4484 деца.

B oблacт Перник щe cтapтиpaт пeт "Дeтcки пoлицeйcки yпpaвлeния", двe в paйoнитe yпpaвлeния в град Пepник, a в тpитe oбщини Paдoмиp, Tpън и Бpeзни? пo eднo - oбщo 124 дoбpoвoлци.

Главната цел е формиране на активна гражданска позиция в подрастващите, така че в края на програмата да бъдат образовани и полезни за обществото младежи.

продължава>
 
Извършва се контролирано изпускане на язовир Студена

thumb 1

НИМХ обявява оранжев код за дъжд за петък 13 май в област Перник. Очакват се значителни валежи и голямо преовлажнение на почвата, както и потенциално високи нива на реките.

В тази връзка Областна администрация Перник и ВиК Перник уведомяват, жителите на града и пернишка област, че състоянието на язовир Студена е нормално. През последния месец се извършва контролирано изпускане през преливника, за подържане на разпоредения от МОСВ, обем от 21 млн. куб.м. Към 12 май обемът на язовира е 20 880 млн. куб. м.

Хидротехническите съоръжения, обслужващи язовира, са в изправност и няма опасност за населението.

 
Заместник областният управител връчи наградите на победителите от XII областно състезание "Млад огнеборец" 2016

IMG 0642Младите огнеборци от отборa на XIII СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”–Перник, спечелиха XVII-тото областно състезание „Млад огнеборец” 2016, проведено днес на стадион “Миньор”.

В надпреварата премериха сили отборите на 4 училища от област Перник- представители на общините Брезник, Перник, Радомир и Трън. Учениците се състезаваха в традиционните дисциплини “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”.Целта е да се провери подготовката на състезателите за бързина, ловкост, познаване на съответните уреди и съоръжения и работа с тях. Ученическото състезание се организира от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Перник. За призьорите в състезанието бяха осигурени медали и купи от Областна администрация Перник.

Заместник областният управител Валентин Димитров връчи наградите на отбора на XIIIСОУ „Св. Св. Кирил и Методий”–Перник, който се класира на първо място с 1019 точки. Първенците ще представляват област Перник в ХVІІ-те републикански състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” през месец юни в курортен комплекс "Слънчев бряг". Отборът на СОУ „Васил Левски” от град Брезник, зае второто място в оспорваната надпревара с 888 точки. Третото място в състезанието спечелиха младите огнеборци от ОУ „Христо Смирненски” от град Радомир с 874 точки. Поощрителни награди получиха и класиралите се на четвърто място СОУ „Гео Милев” град Трън с 843 точки.

 
Областният управител участва в Националната среща на партньорите на кампанията "Да изчистим България"

BTV ZelenkoОбластният управител Александър Александров участва в първата национална среща на партньорите на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно”. Любимите лица от ефира на bTV заедно с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, представители на Министерството на земеделието и храните и това на младежта и спорта, областни и общински администрации, неправителствени организации, бизнеса и медиите дадоха старт на кампанията за голямото чистене, което ще се състои на 4 юни.

Близо 20% от общините в страната са повишили активността си в инициативата от старта й до сега, стана ясно по време на срещата. С най-голям ръст на активността са общините София и Варна, като тенденция на нарастване е отчетена на територията на 22 от 28 области у нас. С най-добри постижения по този показател са световните рекордьори в глобалното гражданско движение Lets Do It World от област Силистра, както и общините от областите Габрово, Смолян, Пазарджик, Враца, Разград, Перник и Плевен.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 2 от 189