Областна администрация Перник

Областна администрация Перник с нов официален сайт ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Пресцентър   
Понеделник, 25 Юли 2016 16:36

websateОбластна администрация има нова официална страница в интернет. Адресът се запазва същият www.pk.government.bg

Уеб страницата е с изцяло нова и модерна визия като всеки потребител ще бъде максимално улеснен от новата структура на сайта.

Освен същият адрес, сайтът запазва и достъпа до всички предлагани онлайн услуги като деловодна справка, даване на мнения, предложения и сигнали за корупция, както и преглед и изтегляне на документи и заявления за предоставяните от администрацията услуги.

Чрез нововъведението „Портал за електронни административни услуги”, гражданите ще могат по бърз и лесен начин да заявят извършването на желаната от тях услуга, директно от вкъщи.

На новия сайт на ОА Перник, изцяло съобразен с всички нормативни изисквания за прозрачност, ще намерите важни съобщения и актуални новини за дейността на администрацията.

 
Поздравителен адрес за Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Пресцентър   
Четвъртък, 02 Юни 2016 09:06

IMG 1265        Уважаеми граждани на област Перник,

       2 юни е денят, в който ние българите почитаме в мълчание и гордост героите си.

       На този ден българският народ почита паметта на загиналите за свободата и независимостта на България и името на Христо Ботев.

       С подвига си той дава най-ярките измерения на пример за саможертва, за безкористно посвещаване на родината, затова и името на Ботев е символ на храброст, както и думите му „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира...” .Едва ли е подозирал, че словото му ще се увековечи завинаги през времето.

      Делата на нашите предци не бива да се забравят, а историята трябва да ни служи за урок за нашите решения и действия.

      На нас се пада отговорната задача да съхраним и предаваме подвига им, за да останат те вечно живи.

      Свободата е скъпа и борбата за нея не трябва да спира никога. За съжаление, ние не винаги го осъзнаваме и затова борбата за нашата свобода понякога се постига чрез бойни действия и човешки загуби.

      Нека всеки от нас гордо представя българската нация пред света, давайки най-доброто от себе си. Нека в минутите на несигурност достойните постъпки на Ботев и неговите четници ни дават сила да продължим да градим бъдещето на нашия силен народ.

      Поклон пред паметта на героите!

Последно променен на Четвъртък, 02 Юни 2016 12:13
 
Областният управител връчи наградата на първенеца в областното футболно първенство ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Пресцентър   
Понеделник, 30 Май 2016 15:50

IMG 1108След оспорвана игра отборът ФК „Дружба”, с. Мещица спечели областното футболно първенство 2016 г. Специална купа и грамота на първенеца бе връчена от областния управител д-р Александър Александров.

„Продължавайте да тренирате така усилено и да радвате публиката с интересни двубои. Надявам се в близките няколко години област Перник да излъчи свои представител в Югозападната В група” – каза д-р Александров.

Финалният мач бе изигран на стадион „Миньор” между класиралите се на първо място в двете областни групи А1 и А2 - ФК” Дружба”, с. Мещица и ФК ”Студена”. След напрегната игра крайният резултат бе 3:2 в полза на отбора на Мещица.

Последно променен на Понеделник, 30 Май 2016 16:51
 
Изложба посветена на 2 юни - Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България бе представена в галерия "Атриум" ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Пресцентър   
Сряда, 01 Юни 2016 08:49

IMG 1143Български исторически личности, изобразени графично представи днес в галерия Артриум в областната администрация 16-годишната ученичка от Радомир Диана Славейкова. Галерията едва успя да побере всички, които дойдоха на откриването на изложбата. Експозицията съдържа 24 портрета, графика, формат А4 и показват лица от периода на Възраждането и на новата Българска история.

Заместник областният управител Валентин Димитров откри посветената на 2 юни - Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България и поздрави младата авторка, като не скри удоволствието си от факта, че едно младо момиче е избрало такава патриотична тематика.

Последно променен на Сряда, 01 Юни 2016 12:27
продължава>
 
Поздравителен адрес за 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Пресцентър   
Вторник, 24 Май 2016 08:44

IMG 20160112 16091722 Уважаеми директори и учители, дейци на образованието и на културата,

            Драги съграждани,

            Мили деца,

Всяка година 24 май идва с блясъка на своята тържественост, пренесъл възрожденския си дух през годините, утвърдил се като един от най-светлите, най-съкровените и най-български празници!

Това е денят на буквите, на просветата, на духа!

Духът на една държава, чиито народ е преминал през много изпитания и перипетии, но уповавайки се на своята вяра, традиции и собствен език е устоял на всичко!

На днешния ден, отправяме благодарност и изразяваме признателност към съвременните последователи на делото на Светите братя – към нашите учители, към учителите на нашите деца и внуци, към пазителите на културно-историческото ни наследство.

Именно те се стремят да научат децата не само на четмо и на писмо, а и да възпитат у тях стремеж към знание, отговорност, духовност и изграждане.

Честит 24 май!

Последно променен на Вторник, 24 Май 2016 13:12
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 114