Областна администрация Перник

Млад китарист получи специалната награда на областния управител от XI Международният конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Пресцентър   
Понеделник, 25 Април 2016 11:37

IMG 0367Официалната церемония по награждаването на победителите в XI-тото издание на Международният конкурс за млади изпълнители на класически инструменти се състоя в Малката зала на Двореца на културата. Салонът бе препълнен от участници, родителите, преподавателите и гости.

Специалната награда на областния управител бе връчена лично от д-р Александър Александров на китариста Калоян Станоев.

„Пожелавам на всички участници да продължават да развиват своя потенциал и умения, за да достигат все по-големи успехи и отличия” каза д-р Александров.

Специална награда бе връчена и от кмета на община Перник Вяра Церовска. Артистичният директор на конкурса Петьо Фетфов отличи с парични награди преподаватели за високи постижения.

Последно променен на Понеделник, 25 Април 2016 11:41
продължава>
 
Стартира стипендиантската програма на Ромски Образователен Фонд за академичната 2016-2017 година ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Пресцентър   
Четвъртък, 21 Април 2016 10:33

ROFРомският образователен фонд/Стипендиантски програми (РОФ/СП) организира открит конкурс на база академични постижения за студенти от ромски произход. Кандидатите трябва да се обучават в бакалавърска, магистърска или докторантска програма в акредитиран университет в някоя от следните държави: Албания, Босна и Херцеговина, България, Косово, Македония, Молдова, Румъния, Русия, Словакия, Сърбия, Турция, Украйна, Унгария, Хърватска, Черна гора и Чехия.
Основната целта на Ромски Образователен Фонд е да спомага за заличаването на разликата в образованието на ромите и неромите чрез политики и програми, които подпомагат качественото образование на ромите, включително десегрегацията на образователната система.

Стипендиантска кампания 2016-2017 на РОФ стартира от 8 април 2016 г. Заинтересованите кандидати могат да кандидатстват за следните стипендиантски програми на РОФ/СП:

Последно променен на Четвъртък, 21 Април 2016 15:56
продължава>
 
Заседание на епизоотична комисия ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Пресцентър   
Понеделник, 18 Април 2016 15:38

IMG 0308Областният управител д-р Александър Александров свика заседание на епизоотичната комисия по искане на Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ във връзка с констатирани огнища на болестта заразен нодуларен дерматит в с. Воден и с. Черногорово, намиращи се в община Димитровград, област Хасково.

На заседанието присъстваха представители на службите и звената, имащи отношение към появата, разпространението, предотвратяването и лечението на зарази и епидемии.

„Свикването на днешното заседание цели да бъдат обсъдени и въведени извънредни мерки за недопускане появата и разпространението на болестта на територията на нашата област„ отбеляза д-р Александров.

Последно променен на Вторник, 19 Април 2016 12:35
продължава>
 
Мерки за ограничаване и недопускане на заболяването заразен нодуларен дерматит в област Перник ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Пресцентър   
Вторник, 19 Април 2016 09:56

IMG 0313На проведено заседание Областната епизоотична комисията предприе следните превантивни мерки за ограничаване и недопускане на заболяването заразен нодуларен дерматит в област Перник:

  1. Забрана за движението на едри преживни животни, с изключение на тези, предназначени за незабавно клане до месодобивно предприятие. Придвижването да се извършва след писмено уведомление и получено разрешение от ЦУ на БАБХ.
  2. Засилване на контрола по придвижването на животни извън обхвата на горепосочените

Забрана за провеждане на пазари и изложби на едри преживни животни.

Последно променен на Вторник, 19 Април 2016 11:03
продължава>
 
Областната транспортна схема ще бъде актуализирана след взети решения на редовно заседание на ОКТ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Пресцентър   
Петък, 15 Април 2016 10:43

IMG 0207Проведе се редовно заседание на Областната комисия по транспорт.

На председателстваното от областния управител д-р Александър Александров заседание, присъстваха представители на общините, Изпълнителна агенция ”Железопътна администрация”, Изпълнителна агенция ”Автомобилна администрация”, Областно пътно управление,Браншови организации и др.

По предварително обявен дневен ред бяха обсъдени промени, предложени от общините Перник, Радомир и Земен. В хода на заседанието комисията гласува закриването на автобусни линии, които не се изпълняват, но фигурират в Oбластната транспортна схема, утвърдена през 2011г.

Последно променен на Петък, 15 Април 2016 16:10
продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 5 от 114