Областна администрация Перник

Областният управител участва в откриването на Третата национална конференция за образованието ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Пресцентър   
Петък, 15 Април 2016 10:30

IMG 20160414 100118За трети път град Перник е домакин на Национална конференция за образованието. Събитието се организира от основно училище „Св.Иван Рилски" – гр. Перник, Съюз на българските учители и издателство „РААБЕ" и се провежда със съдействието на Министерство на образованието. Тази година конференцията бе на тема “Образованието в света на технологиите”.

По време на откриването областният управител д-р Александър Александров отбеляза, че през последните години полезността на технологиите в процеса на обучение безспорно е доказана. С правилен подбор на вида и модела за обучение, чрез използване им, децата ни ще получат качествено и алтернативно образование.

„Светът се променя прекалено бързо. Науката е в нашият телефон, телевизор, в автобуса, в училище, в парка …тя е навсякъде около нас.

Последно променен на Петък, 15 Април 2016 13:54
продължава>
 
Проведе се редовно заседание на Комисията по заетост ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Пресцентър   
Вторник, 12 Април 2016 16:17

IMG 0189Удължава се срокът за включване в схема „Младежка заетост” по проект „Нова възможност за младежка заетост”.Това стана ясно на проведено редовно заседание на Комисията по заетост, председателствано от областния управител д-р Александър Александров.

„Младежка заетост” дава възможност на работодателите да наемат младежи в две основни направления – стажуване и обучение по време на работа. Желаещите работодатели могат да подадат своите документи до 30 юни 2016 г. или до изчерпване на финансовия ресурс. Поради големия интерес към схемата Комитета за наблюдение на програмата е взел решение бюджетът й да бъде увеличен с 5 млн. лева.

Друга точка от дневния ред за срещата бе представянето на отчет на Дирекция „Регионална служба по заетостта” София за Пернишка област, за изминалото тримесечие.

продължава>
 
Областният управител се срещна с деца от спортен клуб "Леон" ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Пресцентър   
Сряда, 06 Април 2016 10:49

IMG 0172Областният управител д-р Александър Александров посрещна в кабинета си деца от спортен клуб „Леон”. Те бяха придружавани от своя треньор – Александрина Ризова и състезателя в категория мъже Симеон Борисов.

Срещата се състоя по повод тяхното достойно представяне в международния турнир по Таекуондо – Sofia Open. Състезанието се организира за трети пореден път и на него нашите талантите са извоювали 5 медала.

Д-р Александров заяви подкрепата си към всички деца, които полагат усилия да постигат високи отличия. „Благодаря, че ни донесохте толкова радост. Продължавайте да тренирате с такова желание и упоритост, за да може да достигнете още по-големи успехи!” допълни още д-р Александров.

Областният управител изрази благодарност към треньорите за видимите резултати от работата им с младежите и допринасянето за развитието на спорта в област Перник.

 
Поздравителен адрес от областния управител за Световния ден на здравето и Професионалния празник на работещите в здравеопазването ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Пресцентър   
Четвъртък, 07 Април 2016 08:12

IMG 20160112 16091722УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

УВЖАЕМИ ЗДРАВНИ РАБОТНИЦИ ОТ ОБЛАСТ ПЕРНИК,

Приемете моите най-сърдечни поздравления по повод Световния ден на здравето и Професионалния празник на работещите в здравеопазването – 7 април!

Здравето на човека е висша ценност и нашата професия е различна от всички останали професии, точно защото е посветена на опазването на тази ценност.

Това е усещането, което другите не са преживели – да работиш в името на доброто здраве, което помага на хората да живеят пълноценно.

Работата, на служещите в здравеопазването, изисква постоянно усъвършенстване, голямо интелектуално усилие, готовност за решения и действия в реално време, когато секундите са решаващи.

Сугурен съм, че ще продължим нашата работа по общата ни кауза за постигане на по-добър здравен статус на жителите на областта.

Пожелавам ви здраве, много енергия и удовлетвореност от своята работа.

Честит професионален празник!

Последно променен на Четвъртък, 07 Април 2016 08:14
 
Бюро по труда Перник уведомява, че разполага с финансови средства по Закона за насърчаване на заетостта ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Пресцентър   
Петък, 01 Април 2016 15:38
pic3392
 
Дирекция Бюро по труда Перник уведомява работодателите, че разполага с финансови средства за сключване на договори за ползване на насърчителни мерки за заетост и обучение по Закона за насърчаване на заетостта /ЗНЗ/ през месец април 2016 г., както е посочено в приложената таблица.
 

 Заявки за свободните работни места и съответните документи по процедурата могат да се подават: в работното време на ДБТ Перник, ул. Радомир № 1 ет.4 ст.4 за периода: от 04.04.2016г. вкл. до 10.04.2016г. вкл.

Последно променен на Петък, 01 Април 2016 15:51
продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 6 от 114