Областна администрация Перник

Национален туристически поход "По пътя на Ботевата чета" ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Пресцентър   
Четвъртък, 31 Март 2016 15:41

1458811542 8bd2e7cdff0През 2016 г.се навършват 70 години от първия Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета” Козлодуй – Околчица и 140 години от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета за освобождението на България.

По този повод Областна администрация Враца огранизира за поредна година поход, който ще се проведе по същия маршрут от 27 май до 2 юни.

Областният управител д-р Александър Александров подкрепя инициативата и насърчава жителите на област Перник да се включат в похода.

Право на участие в похода имат всички групи ученици, туристически дружества от страната, клубовете и секциите по туризъм с неограничен брой туристи. По маршрута, включващ обекти от Националните движения „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ и „Опознай родния край“, могат да преминат също така индивидуални участници и самостоятелни групи, които не принадлежат към определена организация.

Последно променен на Петък, 01 Април 2016 09:11
продължава>
 
Областна администрация организира среща на животновъдите от областта с представители на ОД на МВР ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Пресцентър   
Четвъртък, 31 Март 2016 15:37

IMG 0131Областна администрация Перник и областна дирекция „Земеделие” огранизираха среща на животновъдите от област Перник с представители на ОД на МВР Перник.

На срещата присъстваха заместник областният управител Валентин Димитров, председателят на Общински съвет Перник Иво Савов, директорът на ОД на МВР Перник старши комисар Валентин Бучински, началникът на отдел Охранителна полиция комисар Васил Василев, началниците на Районни управления Полиция при ОД на МВР Перник и директорът на ОД „Земеделие” Анна Цветкова.

Пред тях животновъдите поставиха въпроса за зачестяващите кражби на животни (агнета) с наближаващите великденски празници – практика позната на Полицията и от минали години.

продължава>
 
Областният управител и заместник-министърът на МОСВ проведоха работна среща за оптимизиране изпълнението на дейностите по управление на отпадъците в областта ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Пресцентър   
Четвъртък, 24 Март 2016 14:22

IMG 0119По инициатива на областния управител на област Перник, във връзка с отговорностите му за прилагане държавната политика по опазване на околната среда се проведе работна среща с цел оптимизиране изпълнението на дейностите по управление на отпадъците. В срещата взеха участие кметове на общини и експерти от МОСВ и РИОСВ-Перник, управителя на ДЗЗД „ Регионално депо – Перник 2015“ – оператор на Регионалното депо за неопасни отпадъци.

Дискусията беше водена от д-р Александър Александров. Сред официалните гости на срещата бяха Красимир Живков, заместник-министър на околната среда и водите, Светлана Божкова, началник отдел „Битови, биоразградими и строителни отпадъци” към МОСВ, Пламен Ангелов, директор на РИОСВ-Перник.

Последно променен на Петък, 25 Март 2016 17:17
продължава>
 
Гражданите, ползващи административни услуги в Областна администрация Перник , ще могат да заплащат дължимите такси чрез ПОС устройство ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Пресцентър   
Сряда, 30 Март 2016 16:51

pos 2От месец април гражданите, ползващи административни услуги в Областна администрация Перник , ще могат да заплащат дължимите такси на място.

Плащането ще се извършва чрез ПОС терминал.

Устройството е предназначено за безкасови плащания, извършвани с банкови дебитни или кредитни карти. Лицата, използващи устройството, не дължат допълнителни такси или комисионни.

С въвеждането на плащанията с ПОС терминал, Облатна админстрация Перник се стреми да улесни максимално потребителите на предлаганите услуги, предлагайки им съвременни методи на обслужване.

Последно променен на Сряда, 30 Март 2016 16:53
 
Заседание на Съвет антикорупция ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Пресцентър   
Четвъртък, 24 Март 2016 14:21

IMG 0099На проведено редовно заседание на Областния обществен съвет за противодействие на корупцията и организираната престъпност бе приет план за работата на съвета през настоящата 2016 г.

На заседанието приситваха представители на общините и общинските съвети на територията на област Перник, РИОСВ, РЗОК, РЗИ, НАП – офис Перник, ОД „Земеделие” – Перник и др.

Част от мерките на плана са свързани с анализ на съществуващите корупционни рискове и практики в администрациите, с цел ограничаване на предпоставките за корупция;

Последно променен на Понеделник, 28 Март 2016 13:53
продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 7 от 114