Областна администрация Перник

Общинските планове за действие за подкрепа на интеграционните политики бяха представени на заседание на ОССЕИВ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Пресцентър   
Сряда, 23 Март 2016 12:39

IMG 0087Проведе се първото за 2016 г. заседание на Областен съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси.

На срещата, председателствана от д-р Александър Александров, присъстваха представители на общините от областта, директорът на Региоонална дирекция „Социално подпомагане” Ивайла Касърова, началникът на Регионалния инспекторат по образование Ваня Коконова, директорът на РЗОК д-р Магдалена Христова и териториални структури имащи отношение по темата.

Те представиха предстоящите дейности по общинските планове за действие за подкрепа на интеграционните политики.

Последно променен на Четвъртък, 24 Март 2016 17:21
продължава>
 
Областният управител проведе регулярна среща с ръководителите на териториални структури ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Пресцентър   
Сряда, 16 Март 2016 10:53

IMG 0067На регулярната среща на областния управител д-р Александър Александров с ръководителите на териториалните структури на министерства и ведомства, бе обсъдена темата за актуализиране на старите актове за държавна собственост, съставени по искане на министерства и ведомства. Тя е необходима поради влизане в сила на кадастралните карти за Перник, Брезник и Радомир и предстоящата за Трън.

Друга точка от дневния ред бе предоставянето на възможност от 01.01.2016г. удостоверенията за наличие или липса на задължения, които се издават от органите по приходите към Националната агенция по приходите (НАП), да се набавят по служебен път от компетентния орган, пред който е заявена административната услуга.

„Имаме уверението на НАП, че предстои разработването на електронна услуга, което ще позволи подаването на искането и по електронен път” заяви д-р Александров.

Последно променен на Петък, 18 Март 2016 10:04
продължава>
 
На редовно заседание Асоциацията по ВиК подписа договор с ВиК оператора ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Пресцентър   
Петък, 11 Март 2016 12:33

IMG 20160311 105234На редовно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК- Перник се сключи договор между Асоциация по ВиК – Перник и ВиК оператора – „ВиК“ ООД гр. Перник. Той бе подписан от областния управител и председател на асоциацията д-р Александър Александров и управителя на „В и К” инж. Иван Витанов, в присъствието на представители на Министерство на регионалното развитие и благоустройството и кметовете на общините на територията на област Перник.

Договорът е за период от 15 години и включва стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията, както и предоставяне на ВиК услуги на потребителите, съгласно разпоредбите на Закона за водите. Според него оператора се ангажира освен да поддържа съществуващите системи, да изгражда и нови такива, също така и да направи капиталови инвистиции в размер на 4,223 млн.лв.

Последно променен на Събота, 12 Март 2016 16:19
продължава>
 
Областният управител проведе изнесени приемни дни в общините Брезник и Трън ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Пресцентър   
Вторник, 15 Март 2016 17:36

IMG 20160316 101632Областна администрация Перник проведе изнесени приемни дни в общините Брезник и Трън. Жителите на двете общини имаха възможност да поставят своите въпроси и да споделят проблемите лично пред областния управител.

Гражданите на община Брезник представиха пред д-р Александър Александров въпроси, отнасящи се до трудовата заетост. Присъстващите бяха заинтересовани от процедурите и необходимите документи, с които могат да кандидатстват по програми за временна заеост. Екипът на Областна администрация им предостави информация за актуалните Национални програми за заетост към Министерството на труда и социалната политика, както и тези за разкриване на работни места, на областно и общинско ниво.

Основна тема, вълнуваща жителите на община Трън, е необходимостта от ремонт на второкласните и третокласни републикански пътища на територията на общината. По специално внимание бе поставно върху пътя Трън – Драгоман. Областният управител пое ангажимент да проведе среща с кмета на общината, на която в детайли да обсъден поставеният въпрос.

Протокол от изнесен приемен ден в община Брезник

Протокол от изнесен приемен ден в община Трън

Последно променен на Вторник, 17 Май 2016 09:55
 
В Oбластна администрация се проведе превантивна среща за състоянието на язовирите в област Перник ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Пресцентър   
Петък, 11 Март 2016 11:18

IMG 20160310 142416Във връзка с пролетното снеготопене и валежите от дъжд през последните дни в Областна администрация се проведе работна среща със собствениците на язовири с цел да бъде обсъдено състоянието на всичките 29 водоема, намиращи се на територията на Област Перник.

Участие в дискусията взеха кметовете на общините Радомир и Земен, представители на останалите общини, Иван Витанов – управител на ВиК Перник, Анна Цветкова – директор на ОД „Земеделие”, Моника Молошова - ръководител звено ХТР-Перник при „Напоителни системи” – клон Струма-Места.

„Целта на днешната среща е да обобщим информацията за водоемите на територията на нашата облат. С оглед на настоящето пълноводие на реките е необходимо да подържаме постоянен контакт, за да можем да осигурим спокойствието на гражданите” каза заместник областният управител Валентин Димитров.

Последно променен на Петък, 11 Март 2016 12:25
продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 8 от 114